20.8 C
Apeldoorn
zondag 1 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Twee-eiige tweeling

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

De Gemeente Westland werkt sinds kort vanuit twee transparante nieuwe gebouwen in het centrum van Naaldwijk. Het architectonisch en interieurontwerp zijn vervaardigd door Cepezed en Cepezedinterieur. Hout speelt een belangrijke rol in het transparante interieur.

De Gemeente Westland werkt sinds kort uit vanuit twee prachtige en spiksplinternieuwe gebouwen in Naaldwijk. Het betreft een eind september in gebruik genomen transparant gemeentehuis en een dito gemeentekantoor, die zijn gerealiseerd door architectenbureau Cepezed in opdracht van consortium De Groene Schakel, bestaande uit Boele & Van Eesteren, Homij Technische Installaties en PCH Dienstengroep. Susan Vlemminx, interieurarchitecte bij cepezedinterieur en samen met Leo Krommenhoek verantwoordelijk voor de invulling van beide gebouwen, is erg blij met het resultaat. “We hebben twee gebouwen gerealiseerd met dezelfde uitstraling, onder meer geïnspireerd op de kassen in het Westland en de kleuren van het gemeentewapen.”

Natuurlijke uitstraling

Een opvallend aspect van beide gebouwen is de ruime hoeveelheid hout die is toegepast in het interieur. In beide gebouwen zijn tal van eikenhouten elementen zichtbaar, die het daglichtrijke gebouw een mooie natuurlijke uitstraling geven. In het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk, waar circa 400 werkplekken gesitueerd in zowel open, halfopen als meer besloten zones, komt dit houtgebruik bijvoorbeeld tot uiting in de opvallende ronde ‘ontmoetingseilanden’ die in het atrium zijn gesitueerd. Ook in het gemeentehuis aan de Verdilaan speelt hout een prominente rol, met name in het ruim gedimensioneerde ‘bestuursmeubel’, dat midden in het gebouw is gepositioneerd. Dit meest kenmerkende onderdeel van het architectonische ontwerp, dat optisch door het dak steekt, is uitgerust met een schil van glas en houten lamellen. De transparante gevel van het gemeentehuis maakt dat vanaf de straat direct zicht is op de bestuursfuncties die in dit ‘bestuursmeubel’ zijn gesitueerd, terwijl de houten lamellen niettemin beschutting verlenen en het meubel bovendien een bijzondere aanblik en waardigheid geven. “Dankzij de transparantie zie je de medewerkers aan het werk”, glimlacht Susan Vlemminx.

www.cepezed.nl
Auteur: Henk-Jan Hoekjen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X