17.9 C
Apeldoorn
maandag 29 mei 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Theorie- en praktijkcursussen valpreventie

UDEN – Uit onderzoek blijkt dat 29 procent van alle arbeidsongevallen veroorzaakt wordt door vallen van hoogte. 15 tot 20 personen overlijden jaarlijks aan de gevolgen van een val van hoogte. 3M Capital Safety en Wiltec verzorgen dit jaar complete theorie- en praktijkcursussen ten behoeve van valpreventie.

Valongevallen hebben vaak te maken met ontoereikende vaardigheid van de drager, falende valbeveiliging, of het ontbreken van controles. Dit terwijl de werkgever de volledige verantwoordelijkheid draagt voor de juiste training en begeleiding van de medewerkers.

Inhoud trainingen

Een training neemt een halve dag in beslag. Deelnemers leren hoe ze gevaren en risico’s inventariseren, veilige werkgebieden identificeren en met welke veilige methoden ze kunnen werken. Succesvolle deelnemers ontvangen een persoonlijk certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar.

De cursussen vinden plaats op de splinternieuwe trainingslocatie in Zwijndrecht België (bij Antwerpen) en kunnen vanaf april tot eind december worden gegeven.

Nadere informatie:
Wiltec
Telefoon: 0413 – 24 44 44
wiltec.nl/TrainingValbeveiliging

- Advertisement -

Laatste nieuws

X