16.9 C
Apeldoorn
vrijdag 29 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Terrassysteem met eenvoudige montage

Meer

HASSELT (B) – Lignodur terrafina terrasplanken onderscheiden zich van andere terrassystemen vanwege het unieke montagesysteem. Deze terrasplanken laten zich eenvoudig in elkaar klikken door een ingenieus klik & klem-systeem. Hierdoor ontstaat er een enorme tijdbesparing omdat men niet meer moet voorboren en ook niet elke montageclip dient vast te schroeven. In de praktijk betekent dit 50 procent tijdbesparing.

De toepassing van de demontageclip is enorm veelzijdig en kan door de installateur bij plaatsing van de terrasplanken vrij bepaald worden. Enerzijds kan de clip aangewend worden bij plaatsing van de voorlaatste plank van het terras en dit wanneer er met een volledige terrasplank afgesloten wordt.
De startclip Massiv krijgt dan de functie van eindclip en de gebruiker heeft dan steeds de mogelijkheid zijn twee laatste terrasplanken te demonteren voor toegang tot onder het terras.

De smalle voegen

De montage van de terrasplanken gebeurd volledig verdekt. Door het uitgekiende klik & klemsysteem ontstaat er een smalle voeg van 3 à 4 millimeter en dit laat de terrasplanken volledig tot hun recht komen. De smalle voeg is bovendien uitermate ‘vriendelijk’ voor de blote voeten en de kinderen (bijvoorbeeld: kindervingers zullen nooit geklemd geraken tussen de voegen). Door het klik & en klemsysteem kunnen de terrasplanken praktisch in elke hoek ten opzichte van de onderconstructie gemonteerd worden.

Geïntegreerde antislip strips

Het Lignodur terrafina systeem is het enige systeem op de markt dat geïntegreerde antislip strips heeft in al zijn draagbalken, zowel de draagbalken uit de Lignodur grondstof als de aluminium draagbalken. Het verschuiven van de terrasplanken wordt hierdoor verhinderd en uiteraard vervalt het tijdrovend aanbrengen van kleefstrips en/of schroeven van de terrasplanken om te verhinderen dat uw terrasplanken verschuiven. Binnen het gamma van het Lignodur terrafina systeem zijn regelbare dragers voorzien, met een bovenplaatje aangepast aan de draagbalken, waardoor deze schroefloos op de draagbalk worden voorzien.
Voor een geringe opbouwhoogte biedt het systeem een draagbalk aan van 17 mm, wat dikwijls van toepassing is bij de renovatie van oudere gebouwen.

Nadere informatie:
Terrafina
Telefoon: 0032 – 477 392 198
www.terrafina.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X