28.2 C
Apeldoorn
zaterdag 10 juni 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Talentvolle jonge mbo’ers naar Kazan

Dertig nationaal kampioenen vertegenwoordigen Nederland tijdens de vijfenveertigste editie van WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’, dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Eerder dit jaar werden de winnaars geselecteerd tijdens de nationale finalewedstrijden van Skills Heroes. Op zaterdag 10 augustus komen Team NL en supporters voor de laatste keer voor vertrek bij elkaar in Soest.

Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen én teambuildingsdagen werden de deelnemers de afgelopen tijd klaargestoomd voor de wereldcompetitie in vakmanschap.
In Kazan strijden meer dan zestienhonderd deelnemers uit ruim zestig bij WorldSkills International aangesloten landen/regio’s in zesenvijftig beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in Zevenentwintig vakrichtingen (beroepen), waaronder stukadoor, meubelmaker en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers. Voor het eerst doet een vmbo-leerling mee aan de WorldSkills Junior wedstrijd gastheer/gastvrouw. Daarnaast vertegenwoordigen twee mbo-studenten Nederland tijdens de Future Skills wedstrijd Industry 4.0.

In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld. Op het evenement komen ook veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie uit Nederland. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van onder andere beroepsonderwijs en vakmanschap.

De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2019/2020 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van negenhonderd opleidingen in vijfenvijftig wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK tijdens Skills The Finals (4-6 maart 2020 Leeuwarden) te kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL. Die selectie zal deelnemen aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat in september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk.

www.teamnederland.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X