21.2 C
Apeldoorn
zaterdag 10 juni 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Succesvolle Holz-Handwerk voor Weinig-Groep

NÜRNBERG – De Duitse beurs Holz-Handwerk is bijzonder succesvol verlopen voor Weinig en Holz-Her, beiden lid van de Weinig-Groep. Gezamenlijk, zo laten de bedrijven in een afsluitend persbericht weten, verkochten zij op de beurs 107 machines en systemen.

In vier dagen registreerde de Weinig Groep bezoekers uit 51 landen. Een duidelijke trend die gaande is, is de versmelting tussen ambachtelijk handwerk en industriële productie. De Weinig CNC –Conturex voor de productie van ramen en kozijnen staat model voor deze ontwikkeling.

Vanuit de bezoekers was er veel belangstelling voor de kerncompetenties van beide bedrijven: profileren en de kozijnenproductie. “We zijn heel tevreden en zien dat onze marktstrategie ‘Think Weinig’ aanslaat”, zegt Gregor Baumbusch namens de Weinig-Groep. Veel belangstelling was er voor de Standard 4.0 Digital, waar steeds meer machines uit de Weinig Groep deel van uit gaan maken. Bezoekers toonden ook veel interesse in de Weinig App, het, zoals Weinig dat omschrijft ‘digitale venster voor het machinepark’. Weinig en Siemens hebben samen gewerkt aan de totstandkoming van deze app en de massale belangstelling is volgens Baumbusch het bewijs dat de markt er klaar voor is.

In de Virtuel Reality Corner konden bezoekers met eigen ogen zien wat de voordelen zijn van de 3D-bril. De bezoeker kon met deze 3D bril in het binnenste van de machine kruipen om van daaruit de productie van een kozijn te ervaren. Een spectaculaire belevenis. Op het Holz-Her-deel van de stand werd een live demonstratie gegeven met de zogenaamde Nextec-technologie. De CNC bewerking van meubilair op maat in slechts drie stappen werd met grote belangstelling gevolgd.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X