15.9 C
Apeldoorn
donderdag 21 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stiho doneert aan Habitat Oeganda

NIEUWEGEIN – Stiho zet zich zoals elk jaar samen met Habitat for Humanity in om mensen in ontwikkelingslanden te helpen. Dit jaar komt het bedrag ten goede aan een Habitat-project in Oeganda. Alle 23 Stiho-vestigingen haalden samen € 46.633,- op. Stiho verdubbelt dit bedrag vanwege het 95-jarig jubileum. Daarmee ontvangt Habitat een donatie van € 93.266.

Al 20 jaar organiseert Stiho samen met Habitat for Humanity elk jaar één tot twee bouwreizen met klanten, leveranciers en DSG-medewerkers. Tijdens deze reizen wordt letterlijk gebouwd aan een betere leefwereld voor families in ontwikkelingslanden. Dankzij deze samenwerking hebben al ruim 25.000 families een beter leven gekregen, dankzij een huis, sanitaire voorzieningen, schoon drinkwater en trainingen. In jubileumjaren pakt Stiho de bouwreizen nog groter aan, maar vanwege de coronamaatregelen was een bouwreis op locatie dit jaar niet mogelijk. Daarom organiseerde Stiho in het jaar dat het bedrijf 95 is geworden een digitale bouwreis én tuigden de 23 Stiho-vestigingen lokale acties op, waaronder sponsorlopen, fietstochten en veilingen.

Oeganda: opleiding tot vaklieden

Met de giften worden niet alleen huizen gebouwd: in dit Habitat-project worden jonge mannen en vrouwen in Oeganda ook opgeleid tot vaklieden. Denk bijvoorbeeld aan timmerman of meubelmaker. Directievoorzitter DSG Marco Harkes: “Ik ben er trots op dat we ook in dit coronajaar een steentje kunnen bijdragen aan betere levensomstandigheden. Door te investeren in een opleiding voor deze mensen, kunnen zij ook bouwen aan een betere toekomst voor de generaties na hen.”

Vertrouwen in de toekomst

Jennifer Lemke, Directeur Habitat Nederland: “Habitat bouwt huizen, dat is de basis van waaruit iedereen een beter leven kan opbouwen. In Oeganda willen we die veilige basis verstevigen door jongeren de kans te bieden om een opleiding te volgen. Hiermee investeren de jongeren in werk en verzekeren ze zich van een inkomen. Hierdoor wordt het voor broertjes en zusjes mogelijk om naar school te gaan. De hele gemeenschap heeft voordeel van hun scholing. Zo kunnen zij de toekomst met meer vertrouwen tegemoet zien. Ik ben er blij mee dat Stiho zich hier samen met ons voor inzet.”

De afgelopen 20 jaar organiseerden Stiho en Habitat for Humanity in totaal 54 bouwreizen naar 12 verschillende landen. Er gingen maar liefst 1366 mensen mee.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X