13.4 C
Apeldoorn
donderdag 5 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stihl klimaatneutraal

WAIBLINGEN – Stihl werkt aan zijn belofte om zijn wereldwijde ecologische voetafdruk te verminderen. Het bedrijf heeft zijn richtlijnen vastgelegd voor maatregelen ter bescherming van het klimaat op korte, middellange en lange termijn.

In een eerste fase worden alle fabrieken in Duitsland (Waiblingen, Fellbach, Ludwigsburg, Weinsheim, Wiechs am Randen) en het distributiecentrum in Dieburg vanaf 2021 klimaatneutraal. De focus zal liggen op de directe en indirecte CO2-uitstoot waarop het bedrijf rechtstreekse invloed kan uitoefenen. In de toekomst willen alle Stihl-fabrieken de volledige elektriciteitsbehoefte dus dekken met 100 procent groene stroom. De CO2-emissies die op korte termijn niet vermeden kunnen worden, compenseert het bedrijf door steun te verlenen aan internationale klimaatbeschermingsprojecten die zijn gecertificeerd met de internationaal erkende onafhankelijke Gold Standard. Op langere termijn wil Stihl de uitstoot verminderen door duurzame energie-efficiëntiemaatregelen in te voeren. Daarnaast gaat Stihl de opwekking van de eigen groene energie aanzienlijk verhogen om de hoeveelheid CO2-compensatie geleidelijk te verminderen.

Klimaatstrategie

“Als familiebedrijf met een engagement voor duurzaamheid is Stihl zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor het milieu. We zijn vastbesloten om de doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs na te leven: de opwarming van de aarde beperken tot ruim onder 2° Celsius. Met onze klimaatstrategie willen we ons steentje bijdragen en onze activiteiten op het vlak van klimaatbescherming uitbreiden”, zegt Michael Prochaska, lid van de raad van bestuur en onder meer verantwoordelijk voor de afdeling Duurzaamheid.

Na Stihl Duitsland – met ongeveer 40.000 ton de belangrijkste bron van CO2-uitstoot binnen de Stihl Groep – volgen in 2022 alle andere wereldwijde productiebedrijven: Oostenrijk, Zwitserland, China, de Verenigde Staten, Brazilië en de Filippijnen. De distributiebedrijven over de hele wereld zullen van 2023 tot uiterlijk 2028 geleidelijk worden opgenomen in de klimaataudit. Wat betreft de uitstoot van de up- en downstream processen die buiten de eigenlijke activiteiten van Stihl vallen, evalueert de Duitse onderneming momenteel het reductiepotentieel met als ambitieuze doelstelling om klimaatneutraal te worden ruim voor 2050 – dat is vóór het in het Akkoord van Parijs vastgelegde tijdschema.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X