21.2 C
Apeldoorn
zaterdag 10 juni 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Shredder voor verwerken afvalhout ‘op maat’

ILLSFELD ( D) – Al meer dan 110 jaar staat de naam Althoff voor creatief werk met hout. In de timmerwerkplaats van Althoff in het Duitse Bielefeld hoopt het houtafval zich op tijdens alle fasen van het productieproces. Een Weima WL 4 shredder versnippert het afvalhout om er vervolgens het pand mee te verwarmen.

Hendrik Althoff is de vierde generatie die leiding geeft aan Althoff. In de werkplaats worden ‘ideeën op maat’ ontwikkeld; creatieve producten, gemaakt van hoogwaardige materialen, met beproefd gereedschap en ultramoderne machines. Te denken valt daarbij aan ramen, deuren, meubels of kastsystemen. Het bedrijf verwerkt het houtafval voor eigen energiegebruik om op de energiekosten te besparen. Een Weima ZM 30 shredder, voorzien van vier assen, was jarenlang in gebruik om het hout te versnipperen en klaar te maken voor verbranding. In de loop van de tijd veranderden de materialen en daarmee de vereisten voor de machines. Er was dus behoefte aan een nieuwe shredder.

En dus staat sinds eind 2019 een Weima WL 4 enkelassige shredder in de werkplaats van het Duitse familiebedrijf. Kenmerkend zijn de robuuste constructie en de extreem lange levensduur. Met een rotordiameter van 252 millimeter en een rotorlengte van 600 millimeter, versnippert de shredder allerlei soorten hout. Dat maakt hem met name geschikt voor het versnipperen van grote, omvangrijke onderdelen en zorgt er voor dat er geen materiaalophoping ontstaat. De versnipperaar is uitgerust met een WAP-uitrusting, die is ontwikkeld door Weima. Deze is onderhoudsvrij en ongevoelig voor vreemd materiaal.

Alle productiemachines in de werkplaats van Ulrich Althoff zijn aangesloten op een modern afzuigsysteem. Zo kunnen de houtsnippers en het zaagsel centraal worden verzameld in een grote spaanderbunker. Ook de geproduceerde houtsnippers worden via het afzuigsysteem direct naar de bunker getransporteerd. Het versnipperde houtafval wordt vervolgens verbrand in de houtkachel. Op deze manier is het mogelijk om het hele gebouw, inclusief de werkplaatse, de kantoren en de showrooms te verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Over Weima

Weima produceert al meer dan vier decennia robuuste shredders en briketpersen. De machines zijn onder andere shredders met één as, shredders met vier assen, snijmolens en briketpersen. Meer dan driehonderd medewerkers werken dagelijks aan 1.200 wereldwijde klantopdrachten per jaar.

Nadere informatie: www.weima.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X