23.8 C
Apeldoorn
woensdag 31 mei 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Prefab daken voor renovatieproject

Lichte spuitmachine

Blokzuigers

Hoekverbinding

HENGELO – Samen met Nijhuis Bouw realiseert De Groot Vroomshoop de renovatie van daken binnen het groot onderhoud van Klein Driene in Hengelo. Dat gebeurt volgens het Trento renovatieconcept van Nijhuis Bouw. 210 huizen van woningcorporatie Welbions krijgen een nieuw dak. Nijhuis Bouw kiest bewust voor vaste partners in dit soort omvangrijke renovatieklussen.

De houten dakelementen van De Groot Vroomshoop worden standaard prefab geproduceerd. Dat heeft voordelen voor onze opdrachtgevers, maar ook voor de bewoners. De renovatie verloopt sneller en veiliger, we zijn veel minder afhankelijk van regen en wind en de producten sluiten naadloos aan op de bestaande bouw. Opslagruimte en bouwafval op de locatie kunnen op deze manier tot een minimum worden beperkt.

De bouwpartners hebben de daken samen ingemeten op de locatie. De Groot Vroomshoop produceert en levert de dakelementen die prefab al voorzien zijn van dakvensters, sparingen en panlatten. Nijhuis Bouw verzorgt de bouw en montage. Bij de meeste woningen blijft het dakbeschot behouden en worden de prefab daken daar overheen geplaatst.

Inmiddels is een derde van het werk gedaan en de samenwerking loopt goed. Er is een klik en een gezamenlijke ambitie om meer van deze grootschalige dakrenovaties te doen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X