17.9 C
Apeldoorn
maandag 29 mei 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

PEFC-certificaat voor Innodeen

LOCHEM – Innodeen uit Lochem ontving op 1 juli 2020 het PEFC-certificaat voor circulair bio-composiet: Compodeen WFC (Wood Fibre Composite).

Compodeen bestaat uit 72 procent houtvezel, afkomstig uit reststromen van duurzaam beheerde bossen. En is nu dus PEFC-gecertificeerd.
Het andere bestanddeel dat bij extrusie wordt toegevoegd is polypropylene (PP). Hierdoor ontstaat een milieuvriendelijk, weerbestendig materiaal met de natuurlijke uitstraling van hout.

Het geoctrooieerde extrusieproces schikt de houtvezels in de lengterichting waardoor Compodeen zijn uitzonderlijke sterkte krijgt. Bovendien kan er een wapening van staaldraad worden toegevoegd voor specifieke doeleinden.
Compodeen is leverbaar in zes verschillende natuurtinten en kan volledig worden hergebruikt, zo kent de productie geen afval. Afkort- en opstartmateriaal dient als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies.

Het materiaal wordt onder andere ingezet in de bouw en gevelindustrie als duurzaam alternatief voor gevelbekleding (DBP Siding), nood-accommodatie, tuinhuizen, aanbouwen (DBP Housing) en voor de grond-, weg- en waterbouw als oeverbeschoeiing, vlonders, steigers en dergelijke.

www.innodeen.nl/PB07

- Advertisement -

Laatste nieuws

X