20.8 C
Apeldoorn
zondag 1 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Milieuvriendelijke, elektrische verfinstallatie

UDEN – Wiltec introduceert samen met Graco de nieuwste versie milieuvriendelijke, elektrische verfpomp E-FLO DC. Deze vernieuwde E-FLO DC kan worden aangesloten op een 380-480 VAC driefasige stroombron en levert tot 25 procent meer druk dan de oorspronkelijke eenfasige 220-240 VAC-modellen.

De vernieuwde driefasige pompen zijn uitgerust met een zeer betrouwbare koolstofborstelloze gelijkstroommotor. Tevens beschikken ze over uiterst betrouwbare 4-kogelpompen voor een optimaal resultaat met minimaal onderhoud. De verfpompen blinken uit door vlottere en snellere omschakeling met als voordeel een betere en consistentere materiaalstroom ten opzichte van de pneumatische varianten. Dankzij de elektrische aandrijving wordt minder CO2 uitgestoten en is er sprake van een besparing op de energiekosten. Daarnaast is sprake van een vermindering van het geluidsniveau en dat betekent een rustigere en veilige werkomgeving.

Verhoging productiviteit

De geavanceerde regelmodule optimaliseert de vloeistofdruk, het debiet en maakt deze pomp geschikt voor de werking in combinatie met een PLC.
De E-FLO DC kan dienen als transport- en circulatiepomp voor olie, vetten, verven, lakken en coatings en daarnaast kan dit apparaat ook worden ingezet in de spuiterij als verwerkingspomp waarbij de E-FLO DC de pistolen direct zal voeden.

Nadere informatie:
Wiltec
Telefoon: 0413 – 24 44 44
www.wiltec.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X