23.8 C
Apeldoorn
woensdag 31 mei 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Maatwerkwoningen voor particuliere zelfbouwmarkt

ASSEN – Een mooi vrijstaand huis, zelf geschetst en mede ontworpen, je eigen materialen uitkiezen, compleet ingericht en dat superduurzaam. Bij Woonwensfabriek kan het. Het bedrijf ontwerpt en realiseert maatwerkwoningen voor de particuliere zelfbouwmarkt, en vult (rest-)kavels in voor particulieren, gemeenten en ontwikkelaars.

In samenwerking met Forbo Flooring, Keller Keukens, Villeroy & Boch, Vinke Interieurontwerpers, Raab Karcher en Van Dijk Tuinen heeft Woonwensfabriek een inspiratiecentrum & showroom ingericht in de vestiging van Raab Karcher in Assen. Woonwensfabriek, een merk van Lamberink Makelaars & Adviseurs, hoopt binnenkort op meer plekken te kunnen laten zien wat het overigens ook online en via vijf verkooppunten verspreid over het land al aanbiedt. Daarnaast heeft het bouwbedrijf onlangs in samenwerking met Raab Karcher een prefab bouwsysteem ontwikkeld.

Directeur Arjan Lamberink: “Ons familiebedrijf is actief op het gebied van verkoop, aankoop, financieren en verzekeren, en behoort tot de top 10 van bestverkopende full-service makelaars in Nederland. Het ontwerpen en realiseren van bouwplannen op maat lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar dit is sinds de oprichting van het bedrijf in 1988 een belangrijke tak van sport voor ons. Broer en oprichter Harry Lamberink verkocht samen met mijn vader en broers in eerste instantie als verkoopkantoor voor een tekenbureau voorbeeldbouwplannen met daaraan gekoppeld de exacte bouwkosten en aannemer. In 2018 heb ik het roer omgegooid en een nieuw label opgezet, Woonwensfabriek. Hierbij ontwerpen wij woningen op basis van vraagzijde-data en richten ons op het invullen van restlocaties.”

Verhuisklaar

“Met ons andere label WoonGereed bieden wij onze klanten de mogelijkheid om all-inclusive aan te kopen, met andere woorden verhuisklaar op te leveren. Hierbij verzorgen we met onze partners badkamers, keukens, vloeren, stoffering, inrichting en tuinaanleg.” Inmiddels heeft Lamberink samen met haar partners al ruim 2700 woningen gerealiseerd, veelal duurzaam en zeer energiezuinig.

“Tijdens de ontwerpfase werkt onze wooncoach samen met de klanten om hun droomhuis te ontwerpen en denken onze partners alvast mee in de door die klant gewenste woonsfeer en inrichting. Of het nu gaat om de inrichting en afmetingen van de keuken, de locatie van de eethoek, een fraaie duurzame vloer, de plaats van meubels in de woonkamer met het meest ideale uitzicht of de inrichting van de slaapkamer: alles wordt door de vakspecialisten tot in detail doordacht zodat de klant na oplevering meteen kan genieten en niet voor verrassingen komt te staan.”

Prefab bouwsysteem

Lamberink: “Hier in de showroom in Assen krijgt de klant een goede indruk van hetgeen zij van ons en onze partners mogen verwachten daar waar het gaat om ontwerp en inrichting. Ook gezien de resultaten in de laatste jaren hebben we de wens om dit concept op termijn in meerdere of mindere mate uit te breiden met andere showrooms in het land. Daarnaast hebben we samen met Raab Karcher een populair woningtype van Woonwensfabriek in een prefab bouwsysteem ontwikkeld, waar we in de loop van dit jaar de markt mee opgaan. Het gaat om levensloopwoningen waar heel veel vraag naar is onder de doelgroep 55-plus.”

Nadere informatie: www.woonwensfabriek.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X