13.4 C
Apeldoorn
woensdag 4 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Ibrid kozijnhout met het KOMO-kwaliteitskeurmerk

HELMOND – Ibrid, het hybride kozijnhout kan vanaf nu toegepast worden voor het vervaardigen van kozijnen met het KOMO-kwaliteitskeurmerk. Ibrid, op de markt gebracht door Mevo Industrie, heeft de benodigde strenge testen doorstaan die Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) uitvoert.

Het kozijnhout is getest op de onderlinge verlijming van de gebruikte twee houtsoorten grenen en Accoya. Voor de timmerindustrie is het belangrijk dat verbindingen in kozijnen aan de strengste eisen voldoen. Dit geldt ook voor de coating die op de kozijnen kan worden toegepast. Deze testen heeft Ibrid ook glansrijk doorstaan. Dit is voor de timmerindustrie hét groene licht om nu Ibrid kozijnen te produceren met een KOMO-kwaliteitskeurmerk.
Ibrid wordt gemaakt van Europees grenenhout en Accoya. Door de slimme detaillering wordt altijd het juiste hout op de juiste plaats toegepast. Deze samenstelling van kozijn- en raamhout heeft diverse voordelen voor de eindgebruiker en de timmerindustrie. Zo is sprake van vormstabiliteit, hetgeen betekent dat het onderhoud sterk gereduceerd. Bij Accoya is verder sprake van een hogere natuurlijke isolatiewaarde en het hout is aantoonbaar afkomstig uit FSC gecertificeerde bossen en beschikt over de duurzaamheidsklasse I. Het hout is heel mooi af te werken. Accoya geeft 50 jaar garantie op houtrot.

Nadere informatie
www.mevohoutindustrie.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X