12.7 C
Apeldoorn
woensdag 4 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Van Hoecke introduceert duaal leren

SINT NIKLAAS – Van Hoecke bekijkt de mogelijkheden om het Zwitserse model van duaal leren ook in hun vestiging in Sint-Niklaas toe te passen. Duaal leren wisselt een theoretische opleiding op school af met een praktische opleiding in een bedrijf.

Van Hoecke kijkt daarbij naar de jarenlange ervaring van hun partnerbedrijf Blum. Het bedrijf uit Sint-Niklaas is exclusief verdeler van de producten van Blum in de Benelux. De Oostenrijkse expert op vlak van meubelbeslag werkt al bijna 50 jaar succesvol samen met studenten. Drie jonge studenten uit Oostenrijk vertegenwoordigden het Duaal leren-programma op de beursstand van Blum/Van Hoecke tijdens de Prowood beurs. Ze produceerden ter plekke metalen honinglepels op maat voor de bezoekers en tonen zo hun ontwikkelde praktijkervaring.

In België staat het duaal leren nog in kinderschoenen. Maar steeds meer scholen maken hiermee een start. Van Hoecke positioneert zich als pionier om dit systeem en de scholen in België hiermee te ondersteunen.

Professionele kansen

Blum biedt studenten een uitgebreid opleidingsaanbod aan. De acht hightech opleidingen van kunststoftechniek tot machinebouw stimuleren de individuele interesses en talenten van de jongeren. Daarnaast zijn de opleidingen ook afgestemd op de noden van het bedrijf, dat daardoor sneller kan investeren en innoveren.

Zodoende brengt het systeem van duaal leren veel voordelen met zich mee. Zo kan je als bedrijf rekenen op goed opgeleid bedrijfspersoneel dat beschikt over bedrijfsspecifieke knowhow. Het geeft ook de ruimte om sneller te innoveren en investeren. Bovendien gaan de medewerkers zich sterker met het bedrijf identificeren. Iets wat Van Hoecke een belangrijk concurrentievoordeel kan bezorgen.

Over Van Hoecke

Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Als verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers in de Benelux, is het al jaren marktleider. Daarnaast creëerden ze met Orgalux een eigen merk van lade-indelingen en keukenhulpjes. Sinds 2014 brengt Van Hoecke onder het merk TA’OR een eigen, industrieel vervaardigd, houten ladesysteem op de markt. Met de eigen merken kijkt Van Hoecke ook verder dan de grenzen van Benelux en voert het reeds uit naar Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Dankzij de inzet van 250 enthousiaste medewerkers en lopende investeringen in technologie en automatisering groeit het bedrijf jaar na jaar.

Nadere informatie: www.vanhoecke.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X