18 C
Apeldoorn
vrijdag 29 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

HMC-student zesde op Europees vakevent ‘Skills’

AMSTERDAM – TeamNL, een groep van 34 Nederlandse jongeren die zich een jaar lang de beste van Nederland mogen noemen in hun vakgebied, ging in het weekend van 29 en 30 september in Boedapest de competitie aan om de beste van Europa te worden. Guus van Velthuijsen, student van het HMC, was één van hen. Als beste (leerling) meubelmaker van Nederland mag hij zich na dit weekend zesde van Europa noemen.

Een onvergetelijke ervaring noemt Guus het hele ‘Skills avontuur’. “Dankzij mijn docent heb ik mij vorig jaar ingeschreven voor de voorrondes. Ik kwam de voorrondes goed door en deed mee aan de Nederlandse wedstrijden en won.” Maanden met veel bijeenkomsten met TeamNL, heel veel uren trainen, ondersteuning vanuit het HMC en weinig vrije tijd volgden, maar het was het allemaal waard. Guus werd zesde van de elf die meededen in de strijd om de beste meubelmaker van Europa te worden. Het was een erg spannende strijd, tussen plek 3 en 6 zaten maar vijf punten verschil. Guus ontving daarom ook een ‘Medallion for Excellence’!

Naast zijn studie heeft Guus samen met zijn vriendin Laura al een eigen bedrijf (www.velthout.nl). “Een voorbeeld van een leergierige student die op zoek is naar uitdaging. Met name door zijn focus en passie een uitstekende deelnemer voor Skills en dat heeft hij dit weekend heel goed laten zien”, vertelt docent Lodewijk Zeevenhooven over Guus.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X