16.2 C
Apeldoorn
donderdag 21 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

FSC Friday: 28 september 2018

UTRECHT – De jaarlijkse FSC Friday valt dit jaar op vrijdag 28 september. FSC Nederland roept partners, certificatiehouders, inkopers en gebruikers op om deze dag en de voorafgaande week extra aandacht te vragen voor duurzaam bosbeheer.

De keuze voor FSC is belangrijk om wereldwijd bossen te behouden en daarmee klimaatverandering tegen te gaan zo stelt de organisatie. FSC Nederland heeft een aantal tips om het FSC-hout deze dag onder de aandacht te brengen.

Tip één: Communiceer over de keuze voor FSC. Laat FSC-producten of projecten zien aan klanten en andere relaties. Op de website, in een advertentie, in een nieuwsbrief, in presentaties, via Twitter, Facebook, LinkedIn en op Instagram. Als tweede tip vraagt FSC Nederland aan bedrijven om projecten aan te melden, die dan vervolgens in de media onder de aandacht worden gebracht. Voor de eerste vijf aanmeldingen van FSC-partners deelt de organisatie in de kosten (voor een artikel of advertentie).

In de week van FSC Friday, wordt op twee middagen een ‘Tour door het Hout’ georganiseerd.
Deelnemers discussiëren over de toepassing van hout, maar doen ook kennis op over de waarde van duurzaam hout voor klimaat, bos en circulair bouwen. Op 26 september gaat de tour naar Lopik en is deze gericht op GWW-projecten en op 27 september gaat de tweede trip naar Zoeterwoude met speciale aandacht voor de bouwsector. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij FC Nederland.

Presentaties

Hoe zit het nou precies met FSC? Waarom is het belangrijk om te kiezen voor gecertificeerd tropisch hout? Wat is de waarde van het FSC-logo op je product? Bedrijven die een presentatie willen verzorgen voor hun klanten, kunnen ze zich aanmelden bij FSC. Er is een mogelijkheid om medewerkers van FSC Nederland te laten aansluiten bij zo’n presentatie. Zij hebben de mogelijkheid om extra toelichting te geven op de materie.

De mooiste/beste/leukste actie verdient de houten FSC Friday wisselbeker.

Meer informatie:  www.fsc.nl of neem contact op met Miranda Mars:030-2767220 / m.mars@fsc.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X