21.2 C
Apeldoorn
zaterdag 10 juni 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Examenstudenten HMC exposeren online

AMSTERDAM/ROTTERDAM – Examenstudenten van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam sluiten normaal gesproken hun opleiding af door hun werk te presenteren tijdens de eindexamenexpo. Vanwege het coronavirus is er dit jaar geen fysieke expo, maar een online expo. Iedereen kan vanuit huis de prachtige creaties van de eindexamenkandidaten bekijken. De studenten laten hun werk zien door middel van foto’s, schetsen, 3D-tekeningen en via Virtual Reality en Augmented Reality.

Romy Blijleven volgt de opleiding Interieuradviseur en ze studeert af met een opnieuw ingericht restaurant. Haar interieurontwerp is te bekijken via Virtual Reality.”‘Ik vind het een leuk alternatief om in een online expo mijn werk te laten zien. Ik heb een restaurant in Hoofddorp opnieuw ingericht. Het moest van een bruin ouderwets café naar een restaurant met veel sfeer, uitstraling en meer gericht op jongeren.”

Boot in je eigen huiskamer

Stijn Wiering volgt de opleiding meubelmaker niveau 4 en heeft gekozen voor de afstudeerrichting botenbouw. Hij presenteert zijn boot in de online expo via Augmented Reality. De boot kan dus in elke woonkamer komen te staan. “Ik vind het erg jammer dat er geen fysieke expo is. Maar toch leuk dat mijn ontwerp van mijn boot toch online te zien is. Ik heb de boot alleen gemaakt, dus de boot moest niet te lang worden. De boot is relatief kort, maar heeft wel veel capaciteit omdat de boot zo bol is!’

Restaurant in een kerkgebouw

Interieuradviseur Myrna Melters presenteert haar duurzame interieurontwerp ook in de online expo. ‘Ik heb een restaurant ontworpen in een voormalig kerkgebouw. Het uitgangspunt hierbij is duurzaamheid. Zo is het restaurant deels zelfvoorzienend door een eigen binnen-daktuin en is gemeubileerd met tweedehands designerstoelen. Al het verf dat gebruikt is voor dit project is ecologisch, duurzaam en van een hoogwaardig verf label waar ze voor elke vijf liter verkochte verf één iemand op een duurzame manier van schoon drinkwater kunnen voorzien. Er is een vertical garden toegevoegd, en deze absorbeert ongeveer 150 kilogram netto CO2 per jaar.”

De online expo is te bekijken via: https://expo.hmcollege.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X