9.9 C
Apeldoorn
vrijdag 31 maart 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Design District staat voor de deur

ROTTERDAM – Benieuwd hoe hout zich staande hout in de wereld van designers? Op 6, 7 en 8 juni komt de interieurwereld weer samen tijdens Design District in Rotterdam. De hallen van de Van Nelle Fabriek zijn tot de nok toe gevuld met het nieuwste design Op de deelnemerslijst prijken ruim tweehonderd merken.

Design District biedt gedurende drie dagen een beursvloer van ruim 10.000 vierkante meter gevuld met presentaties van een breed scala aan interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en er is een interessant lezingenprogramma.

Zo geeft interieurstrateeg Kitty de Groot op 6 juni van 13.00-14.00 uur een presentatie over hoe je creativiteit, cultuur en gezondheid stimuleert vanuit een goed interieurconcept. Ze doet dit aan de hand van projectvoorbeelden en vele gesprekken die zij gevoerd heeft met experts uit met name de interieurwereld. “Creativiteit, cultuur en gezondheid worden steeds belangrijker in een wereld die instabieler, onzekerder en onvoorspelbaarder wordt. Een continue stroom aan veranderingen, een vergaande digitalisering, een voortrazende kenniseconomie; dit alles vraagt om innovatiekracht, vitaliteit, welzijn, sterke sociale binding en interactie”, aldus De Groot.

Behalve de presentatie van Kitty de Groot zijn er lezingen van de Architect (‘de duurzame werkomgeving’, 7 juni 11.30-13.00 uur), de BNI (‘Groene interieurs’, 7 juni 13.00-16.30 uur) en FMN (‘Design en huisvesting’, een tour langs zes geselecteerde standhouders en vijf lezingen over diverse onderwerpen rond het thema, 8 juni, vanaf 11.15 uur).

Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement kent steevast bijzondere en historierijke locaties als ‘thuisbasis’, zoals de Cruise Terminal Rotterdam en het Hembrugterrein in Zaandam. Vorig jaar streek Design District opnieuw neer in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het in de beginjaren ook al onderdak had gevonden. Het evenement geldt als toonaangevend in Nederland. Dit jaar is alweer de zestiende editie.

www.designdistrict.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X