7.9 C
Apeldoorn
zaterdag 25 maart 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Deli Home zet internationale groei voort

GORINCHEM – Ardian, een wereldwijd toonaangevende investeringsmaatschappij, heeft een overeenkomst gesloten om Deli Home te ondersteunen in haar internationale groeiplannen.

Deli Home – ‘De Digitale Timmerfabriek’ – is een Nederlandse producent en distributeur van hoogwaardige woonproducten op basis van hout voor de home improvement markt en is onder andere actief in de productgroepen deuren, kasten en vloeren & trappen. De producten worden op de markt gebracht via een combinatie van doe-het-zelf retailers, bouwmarkten, professionele kanalen zoals bouwmaterialengroothandels en het online kanaal. De acquisitie van Deli Home betreft de eerste investering in Nederland van het Ardian Expansion team. Samen met Ardian zal het management team van Deli Home haar strategie voortzetten om het bedrijf verder te laten groeien en uit te bouwen tot een pan-Europese speler.

Deli Home is gevestigd in Gorinchem en heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1869. Met een omzet van meer dan 340 miljoen euro en 1.250 medewerkers heeft het bedrijf een leidende positie in de Benelux. In de afgelopen jaren heeft het managementteam van Deli Home onder leiding van Victor Aquina (CEO) en Jan-Willem Smits (CFO) het bedrijf getransformeerd van een distributeur naar een value-added producent van op maat gemaakte hoogwaardige woonproducten op basis van hout voor de home improvement markt met een volledig geïntegreerd digitaal configuratie platform, een uitgebreid logistiek netwerk en category management capaciteiten.

Victor Aquina, CEO van Deli Home, licht toe: “We hebben een duidelijke groeistrategie die gericht is op twee pijlers: enerzijds consumenten in staat stellen om digitale oplossingen te gebruiken voor het faciliteren van op maat gemaakte home improvement producten en anderzijds verder uitbreiden in heel Europa. Aangezien Frankrijk en Duitsland twee van de belangrijkste markten zijn waarop we ons willen richten, is Ardian met zijn sterke Europese footprint en netwerk een ideale partner voor ons. Het Ardian team heeft indruk op ons gemaakt met haar vergaande marktkennis en zal waardevolle inzichten verschaffen vanuit haar expertise als internationaal investeerder. Wij verheugen ons erop hiervan gebruik te maken en het bedrijf te laten groeien en haar volledige potentieel te laten bereiken.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X