12.7 C
Apeldoorn
woensdag 4 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bosgroepen steunt dagprogramma Zorgend Landschap

Carintreggeland en Landschap Overijssel bieden een uniek dagprogramma in de buitenlucht: Zorgend Landschap. Dit programma is bedoeld voor (jong) dementerende mensen, mensen met geheugenproblemen door niet aangeboren hersenaandoeningen en mensen met depressieve klachten. Het programma stimuleert de geest, maakt deelnemers actiever en bevordert de zelfredzaamheid. De Bosgroepen zijn enthousiast en ondersteunen dit mooie initiatief met een donatie van 8.788 euro.

Afhankelijk van het weer en het seizoen variëren de activiteiten binnen Zorgend Landschap. Deelnemers gaan bijvoorbeeld snoeien, ongewenste opgroei weghalen, kleine bomen rooien, een houtwal onderhouden, heide opschonen, wandelen, vogels spotten, en soms lekker genieten van de mooie omgeving of creatief bezig zijn met takken en boomstronken. Het sociale aspect is belangrijk, elkaar helpen/ondersteunen en ondertussen vooral in gesprek zijn met elkaar. Barry Kwast, manager Zorg: “We zien bij de deelnemers dat ze zich gelukkiger voelen en beter in hun vel zitten. Dat hun eigenwaarde groeit. Dat werkt natuurlijk positief op de gezondheid en vergroot het zelfbeeld en de zelfredzaamheid. Deelnemers zijn weer onderdeel van de maatschappij en dragen een steentje bij”. Wout Nieuwenhuis, projectleider Landschap Overijssel: “Bezig zijn in de natuur werkt ontspannend bij mensen met dementie. Het bevordert de kwaliteit van leven en spreekt de eigen regie aan. De natuur werkt therapeutisch met mogelijk een afzwakkend effect op het dementieproces. We zien nu al mooie resultaten.”

Bosgroepen sluiten aan

De Bosgroepen realiseren verschillende projecten op het gebied van bos- en natuurbeheer voor provincie Overijssel. Onderdeel van de raamovereenkomst met de provincie is dat een deel van de gerealiseerde omzet wordt besteed aan activiteiten ten behoeve van ‘social return’. Nicole Olland, directeur-bestuurder van de Unie van Bosgroepen: “Na oriëntatie is de keuze van de Bosgroepen gevallen op het project ‘Zorgend Landschap’ van zorgorganisatie Carintreggeland en natuurorganisatie Landschap Overijssel. We zijn erg enthousiast over het dagprogramma en de resultaten. We ondersteunen dit van harte. Ook de komende jaren blijven we het programma graag financieel ondersteunen.” Barry Kwast: ”We zijn ontzettend blij met deze financiële bijdrage en danken de Bosgroepen voor hun vertrouwen en fantastische steun. ”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X