17.9 C
Apeldoorn
maandag 29 mei 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Beste Benelux sporthouthakkers strijden om de titel

HAELEN – Toekijken hoe een getrainde houthakker een houtblok van 32 centimeter dik in minder dan 30 seconden in mootjes hakt? Het kan via de livestream van het Stihl Timbersports Benelux Kampioenschap 2020. Op zaterdag 3 oktober nemen de beste Benelux sporthouthakkers het tegen elkaar op in Haelen. Zonder livepubliek door de huidige maatregelen, maar met een geanimeerde livestream.

Benelux titel én een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in München op zondag 29 november. Afsluiten doet Stihl dit jaar met een spannende estafetterace: de Team Cup der Lage Landen. Ook voor trouwe volgers valt er via de social media van Stihl wat te winnen.

In een notendop

Op zaterdag 3 oktober vanaf 13.30 uur strijden de veertien beste Benelux sporthouthakkers tegen elkaar. Niet alleen de Benelux titel maar ook een plaats in de finale van het WK in München staat op het spel. Dat vindt plaats op zondag 29 november in een televisiestudio. Tijdens de wedstrijd gaan de atleten tot het uiterste in zes zaag- en bijldisciplines. Een loodzware opdracht waarbij een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie noodzakelijk zijn om de snelste tijd neer te zetten.

Team Cup der Lage Landen

Het WK voor teams kan dit jaar om evidente redenen niet plaatsvinden. Zoveel internationale sporters bij elkaar brengen, zou een te groot risico vormen. Toch zijn de atleten blijven trainen zonder wedstrijdperspectief. Daarom besliste STIHL om het Benelux kampioenschap af te sluiten met een Team Cup der Lage Landen. Zowel Nederland als België zetten hun vijf beste houthakkers in tijdens twee heats van vier disciplines. Het belooft een zware estafetterace te worden.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X